Entorn

El celler i les vinyes es troben a la població de Benissa, en la comarca de la Marina Alta, al nord d'Alacant.


Sòl

Entre les muntanyes de Bèrnia, la Solana i Oltà i la Mar Mediterrànea,ens trobem amb un entorn únic, ple de camps de vinyes entre oliveres, garroferes, ametlers i zones de bosc, que any rere any, van guanyant protagonisme per l'abandó gradual dels camps de cultiu.

La vinya de Joan de la Casa es situa a una cota des de 60 a 160 metres. S'emplaça en el Sinclinal Benissa-Teulada, conferint unes característiques peculiars i úniques al sòl, format per capes sedimentàries de fons marí, amb un alt contingut de calcari, i estrats de pedres de “tap” i pedres de major consistència de color gris anomenades “fiter”, amb les quals es construïxen els marges de pedra en sec dels diferents abancalaments que conjuguen el paisatge de tossals suaus del sinclinal.

Clima

Són eixes muntanyes prop de la mar i la situació de la Marina Alta, com una punta de terra dins la mar, la qual cosa assimila el clima de la Marina Alta al d’una illa, molt influenciada per tant, per la Mediterrània; tres de les seues quartes parts estan envoltades per la Mar Mediterrània; açò crea un microclima que afavoreix el cultiu de les vinyes: els hiverns són càlids i els estius calorosos amb temperatures suaus i un gradient tèrmic no molt acusat, la qual cosa fa tan especial al Moscatell d'Alexandria i al Giró, varietats autòctones de la zona. La gran influència de la brisa marina, coneguda com el vent Llebeig, refresca a l'estiu i tempera les temperatures fent-les més suaus a l'hivern, carregant l'aire d'humitat durant tot l'any.