Els Nostres Vins

Negre


Terra Fiter 2012

Finca: Les vinyes se situen en la localitat de Benissa, dins de la comarca vitícola de la Marina Alta d'Alacant, sobre 150 metres del nivell del mar. El raïm autòcton de Va girar procedixen de les partides “Benimarraig” i “Llenes” de Benissa, a menys de 4 km del mar mediterrani, rebent una gran influència del mateix. Els sòls són calcaris de color blanc. “Fiter” fa referència a les pedres grises que integren estos sòls.

Viticultura: Monovarietal de Giró, varietat autòctona de la Marina Alta. Vinya vella en got d'una edat entre 50 i 80 anys. Amb una baixa producció de 2.500 kg per hectàrea. Les condicions climàtiques de la comarca, pròxima a la influència del mar mediterrani, atorguen una singularitat i diferenciació característiques.

Vinificació:Cada parcel·la es verema en el seu moment òptim de maduresa per a aconseguir el màxim potencial d'aquesta varietat i fer vins expressius, intensos i concentrats. Verema manual en caixes de 12 quilos. En la segona quinzena de setembre.
Una vegada en el celler, la fermentació té lloc espontàniament sense addició de rents ni bacteris, en depòsits d'acer inoxidable i control de temperatura. Sense addició d'additius ni correccions. Els vins van romandre 12 mesos en bótes de roure americà. Una vegada embotellades les botelles reposen en horitzontal a temperatura i humitat constants. Data d'embotellat 24 de febrer de 2015.

Característiques sensorials: Color cirera amb tons ocre de mitja intensitat.
Fruita negra madura, notes de clau i pebre negre, fons de cacau. Notes balsàmiques i fumats.
És ampli a l'entrar en la boca, intens, fresc, redó, especiat, amb bona estructura i un final llépol i salí.

Descarregar Fitxa
 • Característiques:

  • Negre
  • Giró
  • Criança 12m
  • 14'5% Vol.
  •  4.500 botelles